Mexicaanse tortilla salade
Een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ; Mexicaanse salade met tortilla chips, mais, tomaatjes en een heerlijke frisse dressing.
Ingrediënten salade
• 100 gram sla
• 100 gram tortilla chips
• 250 gram tomaatjes
• 150 gram mais (blik)
• 2 avocado’s
Ingrediënten dressing
• 1 eetlepel honing
• 1 theelepel donkere balsamico azijn
• 1 limoen
• Zeezout
• Zwarte peper
• Scheutje olijfolie
Bereiding
Rasp de limoen en pers het sap uit. Meng dit met de honing, balsamico azijn, olijfolie en breng dit op smaak met een beetje peper en zout. Halveer de tomaatjes, schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees van de avocado’s in stukjes. Voeg de tomaatjes, avocado’s en mais met de sla en verdeel de dressing er over. Meng alles luchtig door elkaar en voeg hierna de tortilla chips toe. Serveer de salade direct zodat de tortilla chips nog lekker krokant is.
Deze salade is een overheerlijk bijgerecht voor bij de BBQ!