Consuminderen met het Budget Barbecue Menu

Consuminderen met het Budget Barbecue Menu

Consuminderen met het Budget Barbecue Menu

Ecologische voetafdruk verkleinen

Ondernemer Jelle: “Als bedrijf zijnde dragen wij zorg voor een schone planeet. Hoe?

  • Onze verpakkingen zijn volledig recyclebaar
  • ISO-22000 gecertificeerde medewerkers
  • Bezorgservice met de laatste Euro6 normen

Mijn (klein)kinderen en die van jou willen later ook nog genieten van frisse lucht en groen gras. Daarom hebben wij het Budget Barbecue Menu in het leven geroepen: met zijn allen lekker (kwalitatief goed vlees) blijven eten, maar wel iets minder. Goed voor de planeet én voor je portemonnee!”

Wat houdt consuminderen precies in?

‘Consuminderen’ is een Nederlands concept dat het idee van het verminderen van consumptie benadrukt. Het is een samenvoeging van de woorden ‘consumeren’en ‘minderen’. Het doel van consuminderen is om bewuster om te gaan met aankopen en verbruik, om zo een duurzamere levensstijl te bevorderen en de impact op het milieu te verminderen.

Consuminder tips 

Hier zijn enkele belangrijke principes van consuminderen:

  • Verminderen van Consumptie: Alleen kopen wat echt nodig is en impulsieve aankopen vermijden.
  • Duurzame Keuzes: Voorkeur geven aan producten die milieuvriendelijk, duurzaam en met een minimale impact op het milieu zijn geproduceerd.
  • Herbruik en Recycle: Manieren vinden om items opnieuw te gebruiken en materialen op de juiste manier te recyclen om afval te verminderen.
  • Bewust Leven: Zich bewust zijn van de impact van consumptiegewoonten op het milieu en de maatschappij. 
  • Kwaliteit boven Kwantiteit: Investeren in hoogwaardige items die langer meegaan, in plaats van goedkope, minder duurzame producten vaak te vervangen.

Jelle: “Door het principe van consuminderen toe te passen, kunnen individuen bijdragen aan een duurzamere en verantwoorde levensstijl, hun ecologische voetafdruk verkleinen en milieubehoud bevorderen. Consuminder je met me mee?”