Groente op de barbecue: Hip en trending

Groente op de barbecue: Hip en trending

Groente op de barbecue: Hip en trending

Bloemkool op de barbecue

Chef Robert: “Toen ik zo’n 10 jaar geleden bij A-Z Barbecue Service begon als chef-kok kwamen groentes op de barbecue net in beeld. Nu zijn groentes op de BBQhip en trending’. Welke groente ik lekker vind op de barbecue? Daar kan ik vrij duidelijk in zijn…BLOEMKOOL. Dit kan een heerlijke en gezonde toevoeging zijn aan je grillmenu. Hieronder is een eenvoudig recept om bloemkool op de barbecue te bereiden. Dit wil ik graag met je delen:

Gegrilde Bloemkool maken

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: citroensap en verse kruiden (zoals peterselie of koriander)

Instructies:

  • Voorbereiding:
    • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
    • Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1-1,5 cm dik. Dit kan door de bloemkool in zijn geheel door het midden te snijden en dan de plakken uit de helften te halen. Je kunt de bloemkool ook in roosjes snijden als je dat makkelijker vindt.
  • Kruiden:
    • Meng de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kleine kom.
    • Bestrijk de bloemkoolplakken of -roosjes aan beide kanten met het olijfoliemengsel.
  • Grillen:
    • Leg de bloemkool op de voorverwarmde barbecue.
    • Grill de bloemkool 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de plakken en de hitte van de barbecue.
  • Afwerking:
    • Haal de bloemkool van de barbecue en besprenkel eventueel met wat citroensap en verse kruiden voor extra smaak.
    • Serveer de gegrilde bloemkool direct als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade.

Tips:

  • Je kunt ook andere kruiden en specerijen gebruiken naar eigen smaak, zoals chilipoeder voor wat pit of curry poeder voor een exotische twist.
  • Als je bloemkool in roosjes grilt, kun je een grillmandje gebruiken om te voorkomen dat ze door het rooster vallen.
  • Geniet van je gegrilde bloemkool!

Robert: "Mocht je een keer hulp nodig hebben bij het organiseren van een (grote) barbecue? Onze Barbecue Service biedt diverse (oranje) barbecue pakketten aan. Ook handig momenteel voor een last-minute EK voetbalfeest. Wellicht tot kijk!"