Wat eet jij met Halloween?

Halloween komt eraan. Dat wordt griezelen geblazen. Wil je uitpakken met een Halloween- themafeest dan is ons Streetfood Gourmet Menu in combinatie met het standaard sauzen & salades pakket hier uitermate geschikt voor. Hieronder vind je vier Halloween recepten voor op de gourmet/grillplaat, volledig gemaakt met onze A-Z gourmet ingrediënten:

Griezelige Gezichtjes

Ingrediënten:

  • Cevapcici (Halal)
  • Gesneden Champignons
  • Uien snippers
  • Smokey Barbecuesaus

Bereiding:

  • Grill de cevapcici op de plaat tot ze mooi gaar en licht krokant zijn.
  • Leg de champignons en uien op de grill en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Gebruik de champignons en uien om op de cevapcici "gezichtjes" te maken, waarbij je de champignons als ogen gebruikt en de uien als een gekke mond.
  • Gebruik de Smokey Barbecuesaus om de "gezichtjes" extra griezelig te maken, door druppels saus over het "gezicht" te sprenkelen.

Mummie Bapao

Ingrediënten:

  • Bapao (Halal)
  • Kruidenboter Döner Kebab
  • Uien snippers

Bereiding:

  • Grill de bapao zachtjes op de plaat tot het deeg licht krokant wordt.
  • Snijd de bovenkant van de bapao open en vul hem met een klein beetje kruidenboter Döner Kebab.
  • Grill ondertussen de uien snippers tot ze knapperig zijn en leg deze vervolgens bovenop de bapao om een "mummie"-effect te creëren.
  • Serveer direct voor een griezelig resultaat!

Pompoenachtige Kipspies 

Ingrediënten:

  • Groene Curry Kipspies (Halal)
  • Paprikamix
  • Aioli saus

Bereiding:

  • Grill de groene curry kipspies op de plaat tot ze mooi gaar zijn.
  • Grill de paprikamix erbij voor een mooie geroosterde smaak en kleur.
  • Plaats de paprika rondom de kipspies op het bord zodat het lijkt op een pompoenlantaarn. De oranje paprika kan de "pompoen" vormen.
  • Serveer met aioli als dip, waarbij je de aioli als de "ogen" en "mond" van de pompoen kunt gebruiken.

Monsterlijke Kipfilet 

Ingrediënten:

  • Kipfilet in Curry Marinade (Halal)
  • Courgette parten
  • Mosterdsaus

Bereiding:

  • Grill de kipfilet op de plaat tot hij goudbruin en gaar is.
  • Snijd de courgette in dunne reepjes en grill ze kort op de plaat.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op het bord met de gegrilde courgetteparten in een “monsterlijke” vorm, waarbij je de courgette als "armen" of "tentakels" neerlegt.
  • Serveer met mosterdsaus voor een extra smaakvolle dip.

Bovenstaande gerechten zijn eenvoudig te bereiden, passen bij Halloween en maken gebruik van de door jou bestelde A-Z gourmet ingrediënten zonder dat er te veel ingewikkeld werk aan te pas komt. Ze hebben allemaal een speelse, griezelige twist voor een lekker griezelige gourmetavond. Griezel én smul ze!