Barbecueworst met appel bereiden

Wat voor lekkers je ook allemaal op de barbecue kunt grillen, de barbecueworst blijft natuurlijk wel écht een klassieker die eigenlijk iedereen wel lust. Deze mag daarom dus natuurlijk nooit ontbreken. Maar wat als we die barbecueworst nou eens nóg lekkerder kunnen maken? Een uitdaging die onze meestergriller Dennis natuurlijk met 2 handen heeft aangepakt. Met als resultaat de Mexicaanse Barbecueworst met Gepofte Appel. Ondanks dat ‘gepofte appel’ wel wat luxe klinkt, is het super simpel om te maken:

Benodigdheden 

  • Mexicaanse Barbecueworst 
  • Amsterdamse Ui-Salade
  • Smokey Barbecue Saus 
  • Vers fruit

Aan de slag

  • Haal een handje vol stukjes appel uit de Vers Fruit Salade en meng deze met 2 lepels Amsterdamse Ui-salade en 4 lepels Smokey Barbecue Saus.
  • Snijd de Mexicaanse Barbecueworst in stukken en rijg deze om en om met stukjes appel op een satéprikker.
  • Bak de spies op de (binnen)barbecue.
  • Als de Mexicaanse Barbecue Worst enigzins begint te verkleuren smeer je de spies gedurende 5-7 minuten om de minuut in met je zelfgemaakte saus.
  • TIP: Let op, dat de saus niet verbrandt maar karamelliseert tijdens het bakken
  •  Klaar is Kees. Smullen maar.