Oranje tompoucen Geen Koningsdag zonder de iconische oranje tompouce. Deze zoete bladerdeegtraktatie met romige banketbakkersroom en een feloranje glazuurlaag is dé koning onder de Koningsdag-snacks.
Haring met uitjes Rauwe haring, op traditionele wijze gegeten (aan het staartje vast, hoofd achterover!), vaak met fijngesnipperde uitjes en augurk. Typisch Hollands, typisch feestelijk.
Patat met (en zonder oorlog) Of je nou team “met mayo” bent of kiest voor de chaotisch lekkere “patat oorlog” (met pindasaus, mayo én uitjes): snackbars draaien overuren op Koningsdag.
Poedersuiker-overgoten poffertjes Deze mini-pannenkoekjes zijn warm, zacht en worden rijkelijk bestrooid met poedersuiker en een klontje boter. Perfect om tussen het vrijmarkt-shoppen door op te peuzelen.
Koninklijke cupcakes Speciaal voor de gelegenheid bakken veel mensen oranje versierde cupcakes met vlaggetjes, kroontjes en sinaasappelthema’s. Instagram-waardig én lekker!
Oud-hollandse snoepjes Drop, kaneelstokjes, boterbabbelaars en zuurstokjes vind je vaak in kraampjes of nostalgische snoepzakjes op de vrijmarkt.
Oranje bitter & feestdrankjes Geen Koningsdag zonder een borreltje oranjebitter of een feestelijk drankje in oranje tinten. En voor de kids: oranje limonade of sinaasappelsap in een vrolijk bekertje.
Als medeoprichter van A-Z ken ik het bedrijf van A tot Z. Van vlees op schaal leggen tot e-mailmarketing, ik heb alles gedaan. Tegenwoordig stort ik me volledig op content en blogs – van informatief tot persoonlijk. In mijn vrije tijd ben ik net zo creatief bezig als op het werk. Muziek maken op mijn ukelele, potten bakken, schilderen, haken – noem het maar op! Ik ben moeder van Jelle en Nienke en trotse oma van Liv. Wil je meer weten over A-Z of mij? Neem een kijkje op onze blog!