Wat serveer je op een low-budget bruiloft?

Wat serveer je op een low-budget bruiloft?

Wat serveer je op een low-budget bruiloft?

"Ja...ik wil barbecue"

Mila en Daan (beide 26 jaar en beide fulltime werkzaam in de zorg)  stonden hand in hand onder de oude eikenboom in de tuin van Daans ouders, omringd door vrienden en familie. Het was een frisse herfstdag en de hashtag #DaanEnMilaWedding deed het goed op Instagram Stories. Ze wilden niet heel veel geld uitgeven voor een chique zaal, dus organiseerden ze in de tuin van hun (schoon)ouders een barbecue, welke ze besteld hadden bij A-Z Barbecue Service. De geur van geroosterd vlees vulde de lucht, terwijl de bladeren in rode en gouden tinten om hen heen dwarrelden. Mila hield haar telefoon op een statief, zodat vrienden die er niet bij konden zijn de ceremonie live konden volgen op TikTok. “Ik hoop maar dat de verbinding niet wegvalt,” fluisterde ze naar Daan. Hij lachte en kneep zachtjes in haar hand. “Het maakt niet uit, als we maar samen zijn.”

Trouwen zoals wij willen

Net toen Mila wilde beginnen met haar geloften, stak er een onverwachte windvlaag op. Droge bladeren wervelden tussen de gasten door, terwijl iemand riep: “Pak dat op video!” Mila lachte, en even voelde de spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze keek naar Daan, die zijn telefoon omhoog hield voor een selfie. “Trouwen zoals wij willen, met #BBQWedding,” typte hij erbij en plaatste de foto. Binnen een minuut stroomden de hartjes binnen. Mila schudde haar hoofd met een glimlach. “Wie had gedacht dat onze bruiloft viraal zou gaan?” Daan haalde een klein doosje met ringen tevoorschijn. Ze hadden het via een marktplaats gevonden en het was alles wat ze zich (momenteel) konden veroorloven. Hij keek haar aan, serieus voor het eerst die dag. “Deze ringen zijn misschien niet perfect, net zoals wij. Maar ze passen precies. ”Mila kreeg tranen in haar ogen terwijl hij de ring om haar vinger schoof. Ze deed hetzelfde bij hem, en hun gasten klapten enthousiast, terwijl de livestream volstroomde met reacties. “Dit is liefde zoals het hoort!” las Daan voor. Hij grijnsde en draaide zijn telefoon naar de camera. “Voor iedereen die kijkt: bedankt dat jullie er zo bij zijn.”

De mooiste dag van je leven vier je met een herfst barbecue

Terwijl ze hun eerste kus als getrouwd stel deelden, begon de barbecue weer te knetteren. Iemand gooide een paar extra worsten op het vuur en de geur van gebakken spek vermengde zich met de herfstlucht. Mila en Daan keken elkaar aan, hun gezichten verlicht door de flikkerende vlammen. Ze trokken zich even terug op een bankje, gemaakt van houten pallets, en scrolden door de reacties. “Moeten we nu echt alles delen?” vroeg Mila, terwijl ze zich tegen hem aan vleide. Daan glimlachte. “Niet alles, maar dit moment is wel voor altijd, toch?” Mila leunde tegen hem aan en plaatste nog een laatste selfie van hen samen, met de hashtag #HappilyEverAfter. Het was geen luxe sprookjesbruiloft, maar het was precies zoals ze het wilden. Echte liefde zat niet in een perfect plaatje, maar in deze kleine, gedeelde momenten. Tussen de herfstbladeren, de mensen die ertoe deden én niet te vergeten: het Herfst Barbecue Menu van A-Z

Ondernemer Jelle: "Ga je binnenkort ook trouwen met de liefde van je leven? Wij zorgen dat het jouw gasten aan niks ontbreekt op deze mooiste én lekkerste dag van je leven. Let maar op mijn woorden!"