Kijk de Olympische Spelen 2024 met: du pain, du vin, du barbecue!

Kijk de Olympische Spelen 2024 met: du pain, du vin, du barbecue!

Kijk de Olympische Spelen 2024 met: du pain, du vin, du barbecue!

Vier de sportzomer met een barbecue

Wat een heerlijke sportzomer. Na het EK voetbal kunnen we nu een aantal weken genieten van sport op het hoogste niveau: de Olympische Spelen van Parijs. Deze vinden momenteel plaats en beloven een groots en innovatief sportevenement te worden. Het is de derde keer dat Parijs de Olympische Zomerspelen organiseert, na eerdere edities in 1900 en 1924. Hier zijn enkele hoogtepunten en belangrijke informatie over de Spelen:

De Spelen 2024

*Data en Locaties

  • Data: De Spelen vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus 2024.
  • Locaties: De wedstrijden worden gehouden op iconische locaties in en rond Parijs, waaronder het Stade de France, de Champ de Mars bij de Eiffeltoren, en het Château de Versailles.

*Nieuwe Sporten en Disciplines

  • Nieuwe sporten: Er zijn verschillende nieuwe sporten toegevoegd aan het programma, zoals breakdancen. Sportklimmen, skateboarden en surfen, die hun debuut maakten tijdens de Spelen van Tokio 2020, keren ook terug.
  • Disciplines: Traditionele sporten zoals atletiek, zwemmen, gymnastiek, en fietsen blijven centrale onderdelen van de Spelen.

*Duurzaamheid en Innovatie

  • Duurzaamheid: Parijs 2024 zet sterk in op duurzaamheid. Er wordt gestreefd naar klimaat neutrale Spelen met een focus op het gebruik van bestaande infrastructuur en duurzame bouwmethoden voor nieuwe locaties.
  • Technologie: Innovaties zoals uitgebreide gebruik van digitale technologieën en nieuwe kijkervaringen worden geïntroduceerd om het publiek wereldwijd een betere ervaring te bieden.

*Inclusie en Diversiteit

  • Gelijkheid: Parijs 2024 zal de meest gendergelijke Spelen tot nu toe zijn, met een gelijke verdeling van het aantal mannelijke en vrouwelijke atleten.
  • Toegankelijkheid: Er worden speciale maatregelen genomen om de Spelen toegankelijker te maken voor mensen met een handicap.

*Cultureel Programma

  • Naast de sportevenementen zal er ook een uitgebreid cultureel programma zijn, met evenementen en activiteiten die de rijke cultuur en geschiedenis van Frankrijk vieren.

Du pain, du vin, du barbecue

De Olympische Spelen van Parijs 2024 beloven een spannende mix te worden van traditie en moderniteit, waarbij sport en cultuur samenkomen op een wereldpodium. Reis jij binnenkort af naar Parijs of ben je er wellicht al? Geluksvogel dat je bent: dat wordt zeker genieten geblazen. Kijk je gewoon ‘The Olympics’ op je vakantieadres of in eigen tuin voor de televisie? Onze barbecueservice maakt jouw sportzomer helemaal compleet met ons Vakantie Barbecue Menu. Geen verplichtingen, sport én DU PAIN, DU VIN, DU BARBECUE, wat wil je deze zomer nog meer? Niks toch. Tot snel!