Heb jij al een EK Watch Party Barbecue besteld?

Heb jij al een EK Watch Party Barbecue besteld?

Heb jij al een EK Watch Party Barbecue besteld?

Het EK voetbal kijken met een all-in barbecue

Het miezert buiten. Hopelijk blijft het hierbij. Vanmiddag vieren we namelijk de verjaardag van mijn man en mij. Uiteraard wordt er gebarbecued maar nog leuker…we gaan het Nederlands voetbal-elftal aanmoedigen: Polen-Nederland staat op de planning. Een groot led-scherm staat buiten in de tuin te wachten op de oranje fans. Familie en vrienden druppelen rond 13.30 uur binnen onder luid gegalm van het lied 'de oranjebewaarder’. Na een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai drinken we ons alvast wat moed in en worden de eerste biertjes geopend.

Slecht begin

Het weer zit niet mee. Het gaat steeds harder regenen. Gelukkig hebben wij twee partytenten staan waaronder we kunnen schuilen. De wedstrijd is inmiddels gestart en ruim een kwartier bezig. Nederland lijkt de betere partij als plots de 1ste Poolse treffer valt. “Néééé’…dit kan toch niet waar zijn”, hoor ik mijn man schreeuwen. De sfeer zakt voor enkele minuten tot onder het nulpunt maar al snel herstellen de Oranjefans in onze tuin zich, net als de oranje leeuwen die net voor rust de gelijkmaker scoren: stand 1-1

Oranjebewaarder

De 'oranjebewaarder’ galmt in de rust opnieuw door de tuin. Onze gasten zingen vrolijk mee en proosten op de gelijkmaker van Nederland. Er gloort weer hoop aan de horizon en bij aanvang van de tweede helft zit iedereen dan ook weer vol spanning op het puntje van zijn stoel. De eerste 30 minuten gebeurt er weinig spectaculairs maar dan wordt het spannend en volgen er meerdere kansen voor Nederland. In de 82ste minuut is het dan toch raak en scoort ‘onze oranjebewaarder’ Wout Weghorst. Nederland staat voor met 2-1. Onze tuin staat wederom op zijn kop en de gasten vliegen elkaar om de nek. Manlief roept paniekerig: “Nog ff volhouden mannen, we zijn er nog niet…FOCUSSSS!”

Na regen komt zonneschijn

Uiteindelijk klinkt het  verlossende fluitsignaal en is het duel gedaan. Ook met de regen is het inmiddels gedaan. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en we genieten samen van onze allereerste oranje EK-winst onder het genot van een lekker hapje van de grill. Na regen komt ALTIJD zonneschijn… ook voor het Nederlands elftal, alle Oranjefans en zij die vandaag genieten van een EK Watch Barbecue. Op naar vrijdag. Dan moet Oranje weer aan de bak en wij weer aan de  ORANJE BARBECUE!