Chique nazomer BBQ

Chique nazomer BBQ

Chique nazomer BBQ

Nazomer Barbecue in chique stijl

Nazomer-barbecueën in chique stijl kan een fantastische manier zijn om van de laatste warme zomerdagen te genieten met vrienden en familie. Hier zijn enkele tips om je barbecue elegant en stijlvol te maken:

Elegante en stijlvolle barbecue organiseren

Locatie: Kies een mooie buitenlocatie, zoals een tuin, terras of zelfs een dakterras. Zorg voor comfortabele zitplaatsen met stijlvolle buitenmeubels.

Decoratie: Gebruik neutrale tinten en natuurlijke materialen voor een elegante uitstraling. Denk aan linnen tafelkleden, houten serveerplanken, en mooie glazen vazen gevuld met seizoensbloemen zoals zonnebloemen of dahlia's.

Sfeerverlichting: Hang sfeervolle lampjes op of plaats lantaarns en kaarsen op tafels. Dit geeft een warme gloed als de avond valt en maakt de setting intiem en gezellig.

Fakkels of vuurkorf: Deze kunnen een chique touch toevoegen en tegelijkertijd wat extra warmte bieden voor als het afkoelt.

Menu: Serveer een mix van gegrilde specialiteiten zoals garnalen, biefstuk, en gegrilde groenten. Voor een chique barbecue twist kun je ook gerechten aanbieden zoals gegrilde kreeft, lamskoteletjes, of een salade met gegrilde perziken en burrata.

Presentatie: Presenteer het eten op stijlvolle schalen en borden. Maak gebruik van verse kruiden en eetbare bloemen voor extra kleur en finesse.

Dranken: Serveer verfrissende zomercocktails zoals een Aperol Spritz of een gin-tonic. Zorg ook voor een selectie goede wijnen en gekoeld water met citroen of munt.

 • Achtergrondmuziek: Stel een playlist samen met rustige, ontspannen muziek die bij de sfeer past. Denk aan jazz, akoestische muziek of lounge beats om een ontspannen ambiance te creëren.

 • Dresscode: Geef een chique dresscode aan je gasten, zoals ‘summer chic’ of ‘casual elegant’. Dit zorgt ervoor dat iedereen stijlvol en passend gekleed is voor de gelegenheid. Entertainment

Spelletjes: Als je ruimte hebt, kun je klassieke tuinspelletjes aanbieden zoals pétanque, croquet, of een eenvoudig kaartspel.

Fotobooth: Creëer een kleine fotobooth met een mooie achtergrond, zodat gasten leuke foto's kunnen maken.

Door aandacht te besteden aan bovenstaande details, kun je een memorabele en stijlvolle  nazomer barbecue organiseren die je gasten nog lang zullen herinneren.