Zomervakantie op Elba

Zomervakantie op Elba

Zomervakantie op Elba

Isola d'Elba

Na twee weken vakantie gevierd te hebben op het Italiaanse eiland Elba, zit ik vanmorgen aan mijn eigen vertrouwde keukentafel voor het ontbijt. Alleen. Een zwarte koffie met een cracker met kipfilet (zonder boter) staat op het menu. De afgelopen weken heb ik iedere morgen gezondigd met een luxe ontbijt. Croissants en dik besmeerde broodjes met roomboter en aardbeien-jamat ik dagelijks op ons Italiaanse vakantieadres. Een goede bodem leggen was nodig in mijn ogen. Een dag naar het strand zou namelijk veel energie kosten: Zwemmen in de golven en ploeteren door het hete strandzand met strandstoelen…dan moet je goed voorbereid de dag beginnen toch?!

Tyrreense zee

Of we genoten hebben op Elba? Zeker weten! De eerste week was (te) warm met 36 graden maar het druk bezochte strand dat slechts op 100 meter afstand van onze camping lag, bood aangename verkoeling en dagelijks vertier. Complete Italiaanse gezinnen inclusief opa & oma krioelden vroeg in de morgen als mieren over het strand op zoek naar een plekje om zich te settelen: Als de hitte midden op de dag ondraagbaar zou worden, kon het zoute zeewater van de azuurblauwe Tyrreense zee de nodige verkoeling bieden.

Op de fiets

De tweede week verliep rustiger en koeler. De bambino ’s moesten weer naar school en de temperatuur kwam niet meer boven de 25 graden. Tijd om de fietsen van de camper te halen en Elba te gaan verkennen op onze stalen rossen. De trapondersteuning bracht ons moeiteloos naar rustieke bergdorpjes zoals Capoliveri en Lacona. En bergafwaarts genoten we met de wind door onze haren, van hemelse zeezichten en vergezichten over de kustplaatjes Porto Azurro en Portoferraio.

Thuis nazomeren met een barbecue

Het is inmiddels 9.00 uur. Ik kruip achter de computer met een nog enigszins knorrende maag en open mijn werkmail. Veel te doen vandaag...dat zie ik in één oogopslag. Genoeg geluierd, gefietst, pasta gegeten, ‘vin gedronken' en cultuur gesnoven. Back to work. Mijn man die vandaag nog een dagje vrij neemt, heeft inmiddels de achterkeuken al vol gestouwd met vieze vakantiekleding, beddegoed en door de zon verschoten badlakens. Ook in het huishouden kan ik weer aan de bak. De zonnestralen die door hetkantoorraam naar binnen schijnen, verwarmen mijn ietwat koude voeten. Zolang mogelijk dat vakantiegevoel vasthouden, dat is wat ik de komende tijd wil. Hoe ik dat ga doen?  Door buiten te eten zolang het weer het toe laat en mijn sandalen door te dragen totdat mijn voeten blauw zien van de kou haha ha. De Hollandse zon trakteert ons komend weekend op aangenaam warm zomerweer. Een cadeautje van Moeder Natuur. Dat wordt thuis Italiaans nagenieten met het Nazomer Barbecue Menu. Oost, West, thuis best. Ciao, ciao!

Victoria: "Nazomer je met me mee? Onze barbecueservice helpt jou jouw vakantiegevoel vast te houden, zolang als maar kan. Tot kijk!"