Het leven is een feestje

Het leven is een feestje

Victoria: "De slingers moet je in het leven zelf ophangen"

Wisselvallige zomer

De zomer kabbelt gestaag door. Het weer is nog steeds wisselvallig. Net als mijn gemoed. De regen valt met bakken uit de hemel als om 7.30 uur de wekker gaat en ik door het herfstachtige weer nogal chagrijnig mijn altijd vrolijke Spaniël Mollie uitlaat. In pyjama. Met paraplu. Wij wonen in een landbouwgebied waar vóór 10.00 uur geen man te bekennen is. Dus dit kan gewoon.

Na regen komt zonneschijn

Na een korte uitlaatsessie kleed ik me aan en ontbijt met koffie en een boterham met kaas. Zonder boter. Er moeten nog enkele kilo’tjes af voordat de zon gaat schijnen en ik in korte broek de straat op kan. Dus even die kaken op elkaar en doorbijten. Het regent nog steeds en dat doet mijn enigzins slechte humeur van vandaag geen goed. Het nieuws op de TV galmt door de keuken. Het ene ellendige bericht na het andere ellendige bericht wordt voorgedragen door een in een mouwloze zomerjurk gehulde nieuwslezeres. Ze ziet er vrolijk uit en lacht, maar brengt geen goed nieuws. De weersvoorspellingen blijken namelijk niet om naar huis te schrijven: ‘Tjezus…nog een hele week regen. Dat wordt afzien.'

Vakantie Barbecue

Na het ontbijt ruim ik snel het aanrecht op. Even nog een extra kopje koffie nemen en dan kan de dag beginnen. Dan plots klinkt er door de keuken: “Goedemóóórgen!”. Als een soort van prins(es) Carnaval wordt mijn kleindochter door mijn zoon de keuken in gereden. “Hoi lachebekje, zo te zien heb je het naar de zin”, begroet ik haar. Als mijn kleindochter mij ziet, begint ze te lachen en strekt ze stralend haar armpjes naar mij uit. Dit tafereel maakt me keer op keer blij. Ook vandaag. Ik pak haar dan ook snel uit de kinderwagen om haar te knuffelen. Mijn dag kan niet beter beginnen. Mijn kleindochter verwarmt mijn hart. Altijd. Ik begin warempel te gloeien van binnen terwijl het buiten nog steeds regent en de thermometer angstvallig blijft steken op 15 graden. Vanavond maakt mijn man toch de barbecue aan. Weer of geen weer. Lekkere warme barbecuehapjes nemen van de grill is het beste wat je kunt doen op een regenachtige koude zomerdag. Net als een knuffel van je kleinkind, doet ook een barbecuemaaltijd wonderen voor je humeur. Probeer het maar eens!

Victoria: "Weer of geen weer: ALTIJD Barbecueweer!"