Chef Dennis: “Bij A-Z leveren we enkel verse vleesproducten van topkwaliteit. Uiteraard zijn wij (ik én al mijn A-Z collega’s) daar enorm trots op. Wij gaan bij A-Z altijd voor 'het beste van het beste'. Maar hoe herken je als leek eigenlijk of vlees van een goede kwaliteit is? Kwaliteitsvlees herken je aan verschillende kenmerken, zowel visueel als tekstueel. Hier zijn enkele belangrijke punten waarop je kunt letten bij het beoordelen van de kwaliteit van vlees":
Hoe herken je de kwaliteit van vlees?
*Uiterlijk
Kleur:
Rundvlees: Moet helder rood zijn. Bij veroudering kan het iets donkerder worden, maar het moet niet bruin of grijs zijn.
Varkensvlees: Moet lichtroze zijn. Donkere of bleke kleuren kunnen wijzen op mindere kwaliteit.
Lamsvlees: Moet roze tot lichtrood zijn.
Kippenvlees: Moet lichtroze tot crème van kleur zijn, zonder verkleuringen.
Vet:
Kwaliteitsvlees heeft goed verdeeld, crèmekleurig vet (ook wel marmering genoemd) dat zorgt voor sappigheid en smaak. Het vet moet stevig zijn en niet gelig of ranzig.
Textuur:
Het vlees moet stevig aanvoelen en niet slijmerig. Een vochtige, maar niet natte textuur is ideaal.
*Geur
Kwaliteitsvlees moet een frisse, neutrale geur hebben. Een zure, ammoniakachtige of ranzige geur kan wijzen op bederf.
Herkomst en keurmerken vlees
Kwaliteitsvlees wordt vaak aangeduid met specifieke keurmerken en herkomst labels die wijzen op goede veehouderijpraktijken, zoals biologisch, gras gevoerd, of Beter Leven keurmerk.
Herkomstinformatie kan ook wijzen op de kwaliteit; lokaal en traceerbaar vlees is vaak een teken van een hogere standaard.
Bereiding en consistentie vlees
Tijdens de bereiding moet kwaliteitsvlees gelijkmatig garen, sappig blijven en een goede textuur behouden. Het vlees moet niet te veel krimpen of uitdrogen.
Kwaliteitsvlees afkomstig van een betrouwbare bron
Dennis: “Door bovenstaande kenmerken te controleren, kun je de kwaliteit van vlees beter inschatten en een bewuste keuze maken bij het kopen van vlees. Moet je barbecue vlees kopen voor een grote groepmensen en twijfel je over waar je je barbecueproducten met een goede kwaliteit voordelig kunt scoren? Kies voor onze all-in Barbecue Service; Gemakkelijk, voordelig, smakelijk en vlees van de béste kwaliteit. Nú bestellen. Gewoon doen. Tot snel!”
Geschreven doorDennis Geurts
Pitmaster Dennis | Productiemanager
Als productiemanager bij A-Z zorg ik ervoor dat onze klanten het beste eten krijgen. Geen gezeur, gewoon aanpakken – dat is mijn motto. Samen met een enthousiast team zorgen we ervoor dat elk A-Z feestje perfect verloopt. In de zomer maken we lange dagen, maar dat hoort erbij. In mijn vrije tijd? Sporten, vooral tafeltennis! Meer weten over A-Z of mij? Check de blog!
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.
These cookies are essential so that you can move around the website and use its features. Without these cookies services you have asked for cannot be provided.
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op websites te volgen. De bedoeling is om advertenties te tonen die relevant en boeiend zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Voorkeurscookies stellen een website in staat om informatie te onthouden die de manier waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, verandert, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.
Statistische cookies helpen website-eigenaren om te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.