Naanbrood is hét comfortfood onder de platbroden. Afkomstig uit de Indiase keuken en traditioneel gebakken in een gloeiend hete tandoor, heeft naan die perfecte combi van een krokant randje en een zachte, fluffy binnenkant. De mix van bloem, yoghurt, gist en soms een vleugje melk of ei maakt het rijk en bijna romig van smaak. Klassiek eet je het bij curry’s, maar er zijn zoveel variaties om van te watertanden: denk aan knoflooknaan, kaasnaan of eentje gevuld met gekruide aardappel.
BBQ + naan = foodmatch made in heaven
Zodra de barbecue aan gaat, móet er naan bij. Even op het rooster leggen en je krijgt dat licht geroosterde randje met die warme, zachte binnenkant. Besmeer ‘m met knoflookboter en je hebt een instant smaakexplosie. Maar je kunt nog verder gaan: gebruik naan als wrap voor gegrilde kip, spicy lamsvlees of gemarineerde groenten. Beetje yoghurtsaus erbij, verse kruiden, en je hebt een BBQ-sandwich waar je gasten het nog weken over hebben.
Creatief met naan van de grill
Wil je echt indruk maken? Gebruik naan als snelle pizzabodem. Beleg met gegrilde paprika, rode ui, een beetje feta of mozzarella, en laat alles smelten op de BBQ. Simpel, snel en zó lekker. Of snijd het in repen, serveer met een dip van munt-yoghurt of hummus, en je hebt de ultieme BBQ-side. Naanbrood is meer dan een bijgerecht—het is jouw geheime wapen voor een next level barbecue.
Geschreven doorVictoria Sommers
Ukelele Vic | Founder & Content Creator
Als medeoprichter van A-Z ken ik het bedrijf van A tot Z. Van vlees op schaal leggen tot e-mailmarketing, ik heb alles gedaan. Tegenwoordig stort ik me volledig op content en blogs – van informatief tot persoonlijk. In mijn vrije tijd ben ik net zo creatief bezig als op het werk. Muziek maken op mijn ukelele, potten bakken, schilderen, haken – noem het maar op! Ik ben moeder van Jelle en Nienke en trotse oma van Liv. Wil je meer weten over A-Z of mij? Neem een kijkje op onze blog!