Welke kruidenboter is jouw favoriet bij de barbecue?

Welke kruidenboter is jouw favoriet bij de barbecue?

Welke kruidenboter is jouw favoriet bij de barbecue?

Chef Dennis:"Zelf kruidenboter maken is erg leuk om te doen met je gezin!"

Diverse soorten kruidenboter bereiden voor bij de barbecue

Kruidenboter is een heerlijke smaakmaker die gemakkelijk zelf te maken is door boter te mengen met verse of gedroogde kruiden en andere smaakvolle ingrediënten. Ieder jaar maak ik op de allereerste tropische dag zongedroogde tomatenboter…mijn favoriet, maar zeker ook de favoriete kruidenboter van mijn vrouw en kinderen. Hieronder staan enkele populaire varianten van kruidenboter:

  • Kruidenboter met knoflook en peterselie: Dit is een klassieke variant met gehakte knoflook, verse peterselie, zout en peper.
  • Bieslookboter: Gemaakt met fijngehakte bieslook, zout en peper. Bieslook geeft een subtiele uiensmaak.
  • Provençaalse kruidenboter: Bevat een mix van gedroogde Provençaalse kruiden zoals tijm, rozemarijn, oregano, basilicum en soms ook gedroogde lavendelbloemen.
  • Citroen-knoflookboter: Met geraspte citroenschil, knoflook, verse peterselie en een vleugje citroensap voor een frisse smaak.
  • Chilipeper-korianderboter: Gehakte rode chilipeper of chilivlokken gemengd met verse koriander, knoflook en een beetje limoensap.
  • Zongedroogde tomatenboter: Fijngehakte zongedroogde tomaten gemengd met basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas.
  • Rozemarijn-knoflookboter: Gehakte rozemarijnnaalden met knoflook, zout en peper.
  • Ansjovisboter: Ansjo­visfilets, fijngehakt en gemengd met peterselie, knoflook en citroensap.

Om kruidenboter te maken, laat je de boter op kamertemperatuur zacht worden en meng je vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Rol de kruidenboter in plasticfolie of vorm het tot een rolletje en laat het opstijven in de koelkast voordat je het gebruikt. Serveer kruidenboter bij geroosterd brood, gebakken aardappelen, gegrild vlees of vis, of gebruik het als smaakmaker in sauzen.

Dennis: “Heb je een BBQ-party voor een grote groep en vind je kruidenboter en salades maken teveel gedoe voor zo een grote groep eters? Onze Barbecue Service staat de hele zomer voor jou klaar om jou en jouw gasten te voorzien van de heerlijkste ambachtelijke all-in barbecue pakketten. Misschien tot snel?!”