Klassieke kerstsauzen op een rijtje

Klassieke kerstsauzen op een rijtje

Klassieke kerstsauzen op een rijtje

Wat is jouw favoriete Kerstsaus?

Chef Robert: “Voor een kerstdiner kunnen speciale kerst sauzen een extra feestelijke en luxe touch geven. Deze sauzen zijn vaak rijker van smaak, bevatten winterse kruiden of zijn elegant en verfijnd, passend bij de gezellige en warme sfeer van kerst. Hier zijn enkele populaire kerstsauzen.”

Welke saus past bij welk kerstgerecht?

Cranberry saus

Waarom?: Cranberrysaus heeft een zoet-zure smaak die perfect past bij gevogelte zoals kip, kalkoen, of zelfs wild zoals hertenbiefstuk. De helderrode kleur en de zoete touch geven gerechten een feestelijke flair en passen goed bij winterse maaltijden.

Portsaus

Waarom?: Deze saus, gemaakt van rode portwijn, heeft een diepe, volle smaak met een zoet tintje, wat uitstekend past bij rood vlees zoals ossenhaas, wild of eendenborst. Portsaus is luxe en verwarmend, ideaal voor kerst gourmetten.

Whisky roomsaus

Waarom?: Een romige whiskysaus voegt een warme, licht pittige smaak toe en past perfect bij vlees zoals biefstuk of varkenshaas. De combinatie van de zachte whiskytonen en de volle room maakt deze saus bijzonder geschikt voor feestelijke gelegenheden.

Kastanje roomsaus

Waarom?: Deze romige saus, gemaakt van kastanjes, heeft een subtiele, nootachtige smaak die erg goed samengaat met wild en gevogelte. Kastanjes zijn typisch voor de herfst en winter, wat deze saus een perfecte match maakt voor kerstgerechten.

Veenbessen saus

Waarom?: Net als cranberrysaus heeft veenbessensaus een fruitige, frisse smaak, maar is vaak iets milder en romiger. Deze saus is heerlijk bij kalkoen, kip en varkensvlees, en voegt een feestelijk tintje toe aan de gourmettafel.

Truffelmayonaise

Waarom?: Truffelmayonaise heeft een luxueuze, aardse smaak dankzij de toevoeging van truffelolie of truffelpasta. Het past goed bij zowel rood vlees als gegrilde groenten en geeft het gourmetten een verfijnde, feestelijke draai.

Rode wijnsaus

Waarom?: Rode wijnsaus heeft een rijke, volle smaak met een lichte zuurgraad, waardoor het goed samengaat met rood vlees zoals biefstuk of wild. Deze saus voelt bijzonder feestelijk en verwarmend aan tijdens de kerst.

Kaneel-appelsaus

Waarom?: Deze saus heeft een zoete en kruidige smaak door de combinatie van appel en kaneel, en past goed bij varkensvlees of kip. Het geeft een warme, winterse smaak aan het geheel en doet denken aan typische kerstsmaken.

Sinaasappel-honing saus

Waarom?: Deze saus is zoet en fruitig door de sinaasappel en honing, met een vleugje frisheid. Het combineert goed met eendenborst, kip en zelfs vis. De sinaasappel geeft een citrusachtige, feestelijke touch aan de gerechten.

Champagne roomsaus

Waarom?: Deze saus, gemaakt met champagne of mousserende wijn, is elegant en feestelijk. Het heeft een lichte, romige smaak met een sprankje zuur en past perfect bij delicate vissoorten zoals zalm, of bij zeevruchten.

Specerijen botersaus

Waarom?: Boter met winterse specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat, verwerkt in een saus, kan verrassend goed werken bij wild en gevogelte. De warme, kruidige smaak geeft een echt kerstgevoel aan de gerechten.

Rode bessensaus (cassis)

Waarom?: Deze saus van rode bessen of cassis heeft een zoete en pittige smaak, die goed combineert met wildgerechten, zoals hertenbiefstuk of eendenborst. Het geeft een uitgesproken fruitige twist aan het vlees, wat typisch is voor de feestdagen.

Kerstdiner bestellen; Lekker Makkelijk!

Chef Robert: Kerstsauzen voegen vaak een verfijnde, feestelijke en soms winterse twist toe aan jouw kerstdiner. Ze bevatten ingrediënten zoals kruiden, bessen, wijn en citrusvruchten die typisch zijn voor de winter en de feestdagen, en ze tillen het hele kerstfeest naar een hoger, luxe niveau. Met Kerst willen we allemaal iets speciaals op tafel zetten maar door alle drukte met werk, kinderen, boodschappen etc. verandert het kerstplezier vaak genoeg in kerststress. Om dit te voorkomen kun je ook gewoon jouw Kerstdiner bij A-Z bestellen. Lekker Makkelijk! Zien we je 25 of 26 december?