Jalapeño Cheese Chipolata van de barbecue

Jalapeño Cheese Chipolata van de barbecue

Jalapeño Cheese Chipolata van de barbecue

Pittig BBQ-gerecht

Als je Jalepenjo hoort dan denk je automatisch aan pittig. Als de zon hoog aan de hemel staat dan is een pittig barbecuegerecht zeker nodig om je alert te houden. De vele zomerse cocktails en de warmte van de zon laten je op een tropische zomerdag snel loom voelen. Onze chefs hebben daarom een klein dun worstje van varkensvlees(chipolata) ontwikkeld met een nogal pittige nasmaak.

Wat is een Jalapeño eigenlijk precies?

In het Nederlands is een "Jalapeño" een soort chilipeper die bekend staat om zijn matige scherpte en heldere, groene smaak. De naam blijft in het Nederlands hetzelfde: 'jalapeño'. In Nederlandse recepten wordt de Jalapeño vaak gebruikt om gerechten een pittige kick te geven. Je kunt ze vinden in supermarkten, vaak bij de verse groenten of bij de ingelegde groenten in potten. Als je een vervanger nodig hebt vanwege de scherpte, kun je mildere pepers zoals Poblano of Anaheim pepers gebruiken. Voor een vergelijkbaar scherpte niveau zijn Serrano pepers een goed alternatief.

Kaas en worst op de barbecue

De Cheese Jalapeño Chipolata tref je aan in ons Zomer Barbecue Menu welke verkrijgbaar is vanaf 19 juni 2024. De combi van varkensvlees, cheddarkaas en de pittige jalapeño peper maken deze barbecueworst een product om je vingers bij af te likken. Zó lekker! Pak snel je kans en bestel online onze Mexicaanse barbecue specialiteit met onze welbekende A-Z twist (alleen deze zomer verkrijgbaar).