De Franse keuken op de barbecue

Chef Dennis: "De marinade van je vlees bepaalt de smaak van je gerecht. Calvados is een échte smaakmaker. Het is een Franse brandewijn, gemaakt van appels (en soms peren). Het komt uit de regio Normandië, die in het noordwesten van Frankrijk ligt. Calvados wordt vaak geprezen om zijn rijke smaak en is een belangrijk onderdeel van de Franse culinaire cultuur."

Wat is Calvados precies?

Calvados is een appelciderbrandewijn die wordt gemaakt door appelcider te distilleren. Het rijpt vervolgens in houten vaten, wat bijdraagt aan de complexe smaken van het eindproduct. De appelsoorten die gebruikt worden, variëren van zoet tot zuur, wat het mogelijk maakt om een breed scala aan smaken in Calvados te vinden.

Waar kun je Calvados voor gebruiken?

*Rechtdoor drinken: Calvados wordt vaak puur gedronken, soms na een maaltijd als digestief. Het heeft een rijke en fruitige smaak met een vleugje eiken, waardoor het een uitstekende afsluiting van een diner is.

*Cocktails: Calvados wordt ook gebruikt in verschillende cocktails. Een bekende cocktail is de "Apple Sour", waarin Calvados samenkomt met citroensap en suiker.

*Koken: Calvados kan ook worden gebruikt in de keuken, bijvoorbeeld voor het maken van sauzen (zoals voor varkensvlees), desserts, of zelfs om smaak te geven aan sommige soepen. Het voegt een diep, fruitig aroma toe aan gerechten.

*Als cadeau: Calvados wordt ook vaak als een geschenk gegeven vanwege zijn fijne kwaliteit en het culturele erfgoed van de regio.

Calvados Wildworst met Appel

Dennis: ”Calvados is samengevat dus een veelzijdige drank die je zowel puur kunt drinken als kunt gebruiken in cocktails of bij het koken! Bij A-Z hebben wij onze Veluwse Wild Worst op smaak gebracht met een op Calvados gebaseerde marinade. Mijn hond is dol op winterbarbecueën, net als ik. Als de barbecue aan gaat, zet hij zijn mooiste kerstgezicht op. Zeg nou zelf...zijn smekende ogen doen ook jou smelten toch?!"

Benieuwd naar die speciale Calvados smaak? Met ons Winter Barbecue Menu kom je in die échte winterse (Kerst)sfeer. Tot kijk!